U bent hier

De afdeling "Jeugd"

 

De vereniging De Brusselse Keukens levers, vertrekkend uit de keuken van Haren, meer dan 12.000 maaltijden per dag (‘s middags) aan de gemeente – en vrije scholen gevestigd in de Stad Brussel, maar ook aan de gemeenten Sint-Joost-Ten-Node, Evere, Sint-Agatha Berchem, Anderlecht, Jette, Sint-Pieters-Woluwe, Oudergem, Sint-Jans-Molenbeek en Elsene.

Bovendien, leveren wij meer dan 1.500 maaltijden per dag aan de verschillende speelpleinen van de stad Brussel tijdens de schoolvakanties, alsook aan andere gemeenten.

Andere activiteiten van de afdeling Jeugd en buitenshuis​

  • Het ontbijt en de tussendoortjes bestemd voor de scholen

De vereniging voorziet voor de verschillende scholen een voorraad aan ontbijt en tussendoortjes. Het gaat om voedingselementen voorgeschreven door het comité van diëtetische deskundigen, opgericht door de burgemeester van het openbaar onderwijs van de Stad Brussel.

  • De kinderdagverblijven

De vereniging beheert alsook de voorraad van het rauw voedsel, bestemd voor de 94 kinderopvangen en meer dan 3.500 kinderen per dag.

Bovendien is er een dienst voor de bereiding van de warme maaltijden voorzien voor de bestemmingen van de kinderdagverblijven en vooropvang te Jette, CHU Brugmann en anderen.

  • De diverse animaties

In overeenstemming met hun missie om een openbare dienst te verlenen en mensen te informeren over gezondheid en gezonde voeding, biedt Les Cuisines Bruxelloises elk jaar activiteiten rond het thema voeding aan in partnerscholen en rusthuizen.