U bent hier

De wekelijkse structuur van de menu’s

Oog op een evenwichtige voeding voor jullie kinderen, zijn onze menu’s ontwikkeld op basis van volgende regels:

Soep
  • Dagelijks geserveerd (5x per week), hij wordt gemaakt met verse groenten en zijn zoutinhoud is <0.75%
VVPO
  • De groep Vlees-Vis-Gevogelde-Eieren is dagelijks aanwezig (5x per week). Aanbevolen zoutinhoud <1.2% (1.8% voor gehaktvlees)
  • Eén keer per week is er vis voorzien
  • Twee keer per week is er gevogelte voorzien
  • Minstens één keer per week is er een “nobel” vlees voorzien (rund, kalf of lam)
  • Maximum één keer per week gehakt vlees
  • Maximum één keer per week varkensvlees en deze zal geserveerd worden op woensdag of op een andere dag waarbij een variant zonder varkensvlees wordt voorgesteld
  • Maximum één keer per week een gestoofde voorbereiding
  • Eén keer per week wordt een vegetarische component voorgesteld
Saus
  • Naar aanleiding van de voorstellingen van de VVGE wordt de saus aangepast
  • Aanbevolen zoutinhoud < 1.2% (Behalve voor kinderen jonger dan 3 jaar)
Groenten
  • De groenten zijn dagelijks aanwezig in verschillende vormen
  • Aanbevolen zoutinhoud < 0.75% (Behalve voor kinderen jonger dan 3 jaar)
  • Minstens twee keer per week groenten op natuurlijke wijze
  • De groenten op natuurlijke wijze worden voorgesteld als alternatief samen met andere presentaties: puree, stamppot of saus
Zetmeelproducten
  • De aardappelen worden 3 keer per week voorgesteld waarvan 1 keer een stamppot of puree
  • Aanbevolen zoutinhoud <0.6% (Behalve voor kinderen jonger dan 3 jaar)
  • De pasta’s (verschillende vormen) wordt 1 x per week voorzien
  • De andere zetmeelproducten (rijst, griesmeel, tarwe, …) wordt alsook 1 x per week voorzien
Desserten
  • Minimum 2 keer per week vers fruit
  • Minimum 2 keer per week melkproducten
  • Maximum 1 keer per week een koekje of gekookte vruchten of een gebakje