U bent hier

Communicatie voor de ouders - voedingsplan schoolmaaltijden jaar 2018-2019

Beste Ouders,

Wij wensen u en uw kinderen allereerst een uitstekend schooljaar.

De Brusselse Keukens pleiten voor een evenwichtige voeding, dit om bij te dragen aan de fysieke en intellectuele ontwikkeling van de kinderen. Daarom verbinden wij er ons toe deel te nemen aan de bevordering van een gezonde voeding en een opvoeding in de smaak en rekening te houden met de seizoenen zowel voor de groenten als het fruit.

Dit jaar werd een nieuwe voedingsplan opgesteld, grotendeels geïnspireerd op het label Good Food van Leefmilieu Brussel.

Dit voedingsplan werd ontwikkeld door onze chef-diëtiste, de diëtiste verantwoordelijk voor de scholen en het team van de schoolkeuken, met als doel de kwaliteit van onze bereidingen te verhogen, de cyclus van de seizoenen voor wat betreft het fruit en de groenten te respecteren, maar vooral om een belangrijkere plaats te geven aan biologisch voedsel in onze maaltijden.

Zelfs als onze menu's al grotendeels aan de aanbevelingen voldeden, toch moesten we vaststellen dat de hoeveelheid vlees en vis die aan de kinderen werd voorgesteld, te omvangrijk was.

Op basis van de specificaties van Brussel Leefmilieu, hebben we het gewicht van vlees en vis aangepast.

Het doel vanaf het schooljaar 2018/2019 is volgende voor te stellen :

2018/2019

Biologische groenten voor soep en hoofdgerecht

40%

Biologische aardappelen in het hoofdgerecht

40%

Pasta & Rijst Fair en/of Bio

20%

Bio Yoghurts

70%

BIO of eerlijke koekjes

70 %

Samen moeten we onze inspanningen bundelen en rekening houden met de hoeveelheden die kinderen tijdens maaltijden krijgen, zowel op school als daarbuiten. We moeten hun voedsel variëren zodat ze leren gezond te eten, en dit voor hun gezondheid. We moeten ook tussendoortjes en dranken en voedsel die te zoet of te vettig zijn , voorkomen, en onze impact op het milieu verminderen.

Ons team is te uwer beschikking voor alle informatie

We hopen dat het nieuw voedingsplan en ons engagement voor evenwichtige en gevarieerde maaltijden aan uw wensen zullen voldoen en u ons zult vertrouwen.

Het team van de Brusselse Keukens